Yleisönäytökset alkavat to 15.9.

Kovin sateisen elokuun jälkeen sopii toivoa edes hieman selkeämpiä syksyn iltoja. Warkauden Kassiopeia ry aloittaa yleisönäytökset torstaina 15.9. klo 20 – 22. Näytökset pidetään toistaiseksi tähtitornissa. Pääsymaksu 3 euroa aikuiset ja 1 euro lapset, jäsenille näytökset ovat maksuttomia.

Yleisölle tarkoittetu katselutasanne avataan käyttöön myöhemmin syksyllä. Tällä hetkellä vielä joitain isompia rakennustöitä ja monia aikaa vieviä viimeistelytöitä on kesken. Tähtitornin entisen Celestron-kaukoputken käyttöönotto jää vuoden loppuun, koska sen vaatimaa jalustaa ei saada hankittua aikaisemmin. Härkämäellä kävijöitä pyydetään huomioimaan rakennustyömaa-alueen materiaalivarastot pihalla.

Joitain yötaivaan ilmiöitä on näkynyt jo hyvin elokuunkin aikana,  mm. revontulet voivat näkyä myöhään illalla, kun alkaa olla riittävän pimeää. Alla kuva Härkämäen taivaskamerassa tiistai-illalta 23.8. klo 22.55, kun revontulet leimusivat komeasti.

revontulet_2016_08_23_22-55

Bookmark the permalink.

Comments are closed.