Pimmennysmatkaaja-blogi uudistui

Kassiopeian jäsenen Jari Juutilaisen ylläpitämä Pimennysmatkaaja-blogi on uudistunut. Pimmennysmatkaaja-blogi kaipasi nimensä osalta uudistusta, sillä se ei oikein enää kuvannut blogin varsinaista sisältöä. Toisaalta myös se oli ainakin kirjoittajalle henkinen rajoite pyrkiä pitämään aihepiiri rajattuna tähtitieteeseen ja ilmakehän ilmiöihin. Suomen kelit kun kuitenkin tunnetaan, niin havaintopäiviä vuodessa on melko rajallisesti. Tämänpä takia lisäsin blogin aihealueisiin myös retkeilyn ja luonnon. Tarkoituksena on siis jatkossa postailla myös artikkeleita kameran linssiin osuneista luontokappaleista sekä enemmän tai vähemmän luontoon liittyvästä retkeilystä. Yleensä varmaan vähemmän luonnosta, enemmän urbaanista. Uudistus ei siis kokonaisuudessaan tarkoita yhtään entistä vähempää tähtitieen touhuja vaan nyt se tuo niiden ohelle muutakin sisältöä.

Uutena sisältönä voikin jo huomata kategorian Retket ja luonto alle viimepäivinä ilmestyneitä artikkeleita useammalta eri vuodelta. Niitä tulee vielä lähipäivien aikana lisää sekä puuttuvia kuvatekstejä tullaan täydentelemään gallerioihin. Projekti etenee tässä vähitellen.

Samalla blogi koki melko täydellisen ulkoasuremontin ja pieniä viilauksia on vielä varmasti kasa tehtäväksi. Myös blogin logo koki luonnollisesti oman uudistuksensa. Uusi logo on kahteen riviin rivitetty tekstilogo, jonka päädyssä kirjaimiin nojaa suomalaisesta mytologiasta tuttu Ukonkirves. Täkäläinen vastine Thorin Mjölnirille siis.

Vanha pimennysmatkaaja.fi -osoite jatkaa toimimistaan rinnalla vielä vuosia mutta kirjanmerkkeihin kannattaa silti päivitellä uudeksi osoitteeksi http://www.taivaanalla.fi. Uusi RSS-syötteen osoite on niin ikää jatkossa http://www.taivaanalla.fi/feed/.

Tervetuloa siis Taivaan alle!

Taivaan alla. Kuva: Jari Juutilainen.

Taivaan alla. Kuva: Jari Juutilainen.

Bookmark the permalink.

About Harri Haukka

Harri Haukka on kehityspäällikkö Ilmatieteen laitoksella, Warkauden Kassiopeian perustajajäsen ja Avaruusinsinööri-blogin ylläpitäjä. Yhteydenotot harri.haukka(a)kassiopeia.net