Pitkään suunnitelmissa ollut “kakkostorni” toteutuu

Härkämäelle on kaavailtu melkein toiminnan alusta asti toista tähtitornia etupäässä yleisönäytöksiä varten. Hanke on kantanut työnimeä kakkostorni. Työnimestään huolimatta rakennus on kuitenkin matala yleisökatselutasanne. Yhdistys lähetti hankehakemuksen marraskuussa 2015 Mansikka ry:lle ”Luonto virkistää” -teemahakuun. Mansikka ry:n hallitus hyväksyi hankehakemuksemme 17.2. pitämässään kokouksessa.

Työt aloitetaan teräksisten kattorakenteiden hitsauksella ammattikoululla keväällä. Poistyönnettävä katto määrää muun rakennuksen mittasuhteet. Rakennus tehdään nykyisen tornin ja apurakennuksen väliin. Suunnitelman mukaan on tarkoitus, että pohjatyöt aloitetaan huhti-toukokuussa, perustustyöt tehdään touko-kesäkuussa ja itse puisia runkorakenteita on tarkoitus päästä tekemään kesän aikana. Mikäli runkotyöt sujuvat suotuisasti, katto nostetaan paikoilleen kokonaisena elokuussa. Rakennuksen viimeistelytyöt ja kaukoputkien asennus saadaan tehtyä varmaan syys-lokakuun aikana. Hankkeen kokonaiskustannusarvio on 37 000 euroa, josta rahan osuus rakentamiseen ja laitteisiin on noin 28 000 euroa. Talkootyön osuus tulee olemaan siten noin 9 000 euron arvoinen. Uuteen katselutorniin tulee käyttöön kolme kaukoputkea, joita yhdistyksellä on jo valmiina varastossa.

Bookmark the permalink.

2 Responses to Pitkään suunnitelmissa ollut “kakkostorni” toteutuu