Valtakunnallinen tähtiharrastuspäivä lauantaina 29.8.

Iltojen pimentyessä elokuun lopulla eri puolella Suomea järjestetään Tähtitieteellisen yhdistyksen Ursan ja paikallisten harrastusyhdistysten toimesta valtakunnallinen tähtiharrastuspäivä. Warkauden Kassiopeia ry osallistuu tänä vuonna tapahtumaan pitämällä avoimien ovien päivän Härkämäen observatoriolla lauantaina 29.8. klo 18 – 22. Ohjelmassa on mm. esitelmä Kassiopeian harrastustoiminnasta klo 18.15, tutustumista Härkämäen observatorion alueeseen ja luontopolkuun klo 19 – 20 sekä säävarauksella (eli taivas on pilvetön) tähtinäytös klo 20.30 alkaen.

Tarjolla kahvia ja pullaa pientä maksua vastaan. Myytävänä mm. yhdistyksen T-paitoja, hinta 15 e/kpl. Runsaasti eri kokoja saatavana.

Härkämäen tämän syksyn yleisönäytökset alkavat torstaina 17.9. ja jatkuvat syksyn ajan aina joulukuun puoliväliin asti. Yleisönäytösten aikaan on myös luvassa opastusta tähtitaivaan kuvioiden tunnistamiseksi tähtikartan avulla. Lisätietoja www.kassiopeia.net.

Bookmark the permalink.

About Harri Haukka

Harri Haukka on avaruustieteen ja -tekniikan diplomi-insinööri, kehityspäällikkö Ilmatieteen laitoksella, Warkauden Kassiopeian perustajajäsen ja Avaruusinsinööri-blogin ylläpitäjä. Yhteydenotot harri.haukka(a)kassiopeia.net

2 Responses to Valtakunnallinen tähtiharrastuspäivä lauantaina 29.8.