Osittainen auringonpimennys tänään

Taivaalla voi bongata tänään osittaisen auringonpimennyksen. Vaikka pimennys on osittainen, on se harvinainen tapahtuma ja sitä kannattaa ehdottomasti havaita jos saatavilla on asianmukaiset varusteet ja sää suosii havainnointia. Havaitsemiseen voi käyttää mm. katselukäyttöön tarkoitettua Astrosolar -kalvoa tai lyhytaikaisessa katselussa vähintään DIN14 -tummuuden hitsauslasia. Älä katso tai kuvaa Aurinkoa millään optisella laitteella ilman asianmukaista aurinkosuodinta! Ohessa vielä pimennyksen tärkeimmät ajankohdat Varkauden keskustaan.

  • Osittainen pimennys alkaa: 11:04:58
  • Pimennys syvimmillään: 12:11:57 (79,3 %)
  • Osittainen pimennys päättyy: 13:19:04

Lisää pimennyksestä löytyy mm. Kassiopeian jäsenlehdestä Ad Astrasta (1/2015) jossa on Juutilaisen Jarin lyhyt artikkeli aiheesta.

PÄIVITYS: Sää näyttää oleva selkeä Varkauden alueella, joten mahdollisuudet nähdä pimennys on erittäin hyvät.

Tagged , . Bookmark the permalink.

About Harri Haukka

Harri Haukka on avaruustieteen ja -tekniikan diplomi-insinööri, kehityspäällikkö Ilmatieteen laitoksella, Warkauden Kassiopeian perustajajäsen ja Avaruusinsinööri-blogin ylläpitäjä. Yhteydenotot harri.haukka(a)kassiopeia.net

Comments are closed.