Taivaskamerassa ERS-2 välähdys!

Vaikka pilviä tuntuu nyt riittävän, oli 30.11. aamulla pari tuntia selkeää. Taivaskamera onnistui kuvaamaan ennustamattoman ERS-2 -satelliitin välähdyksen. ERS-2 on Euroopan Avaruusjärjestön (ESA) kaukokartoitussatelliitti.

Kuvasta voidaan arvioida satelliitin välähtäneen noin -2,5 magnitudin kirkkaudella.

ERS-2 -satelliitin välähdys 30.11.2014 - kello 06:38

ERS-2 -satelliitin välähdys
30.11.2014 – kello 06:38

Kuva on koostettu kahdesta eri valotuksesta, jonka vuoksi satelliitin radassa on valotuksien välistä johtuva aukko.

Bookmark the permalink.

About Jari Juutilainen

Jari Juutilainen on kyberturvallisuuden insinööri (YAMK), joka on ollut Kassiopeian jäsen vuodesta 2001 lähtien ja toimii yhdistyksen webmasterina. Jarin omiin havaintoihin pääsee tutustumaan Taivaanalla.fi -blogissa.

Comments are closed.