Taivaskameraa käännetty

Härkämäen Observatorion parakin päädyssä sijaitseva Taivaskamera on tänään käännetty osoittamaan kohti pohjoista. Tähän asti kameran kuvassa pohjoinen oli jossain siellä kuvan oikeassa yläkulmassa ja itä-länsiakseli oli peilikuvana, joten ilmansuuntien hahmottaminen oli aina hieman haasteellista.

Nyt kuitenkin kameraa on käännetty niin, että kuvan ylälaidassa on pohjoinen, alalaidassa etelä, vasemmassa reunassa länsi ja oikeassa reunassa on itä. Live-kuvaa taivaskamerasta pääsee seuraamaan tuttuun tapaan osoitteesta https://www.kassiopeia.net/taivaskamera/, jonne kuva päivittyy kolmen minuutin välein.

Harmittavasti pilvisyys vain näyttää jatkuvan tulevankin viikon, joten tähtikirkkaita öitä saadaan odotella vielä tovi.

Bookmark the permalink.

About Jari Juutilainen

Jari Juutilainen on kyberturvallisuuden insinööri (YAMK), joka on ollut Kassiopeian jäsen vuodesta 2001 lähtien ja toimii yhdistyksen webmasterina. Jarin omiin havaintoihin pääsee tutustumaan Taivaanalla.fi -blogissa.

Comments are closed.