Keskiviikkona laskeudutaan komeetalle!

Keskiviikkona 12.11. kannattaa kaikkien suunnata Euroopan avaruusjärjestön Rosetta-hankkeen nettisivuille. Tällöin nimittäin vähän iltaviiden jälkeen Philae-laskeutuja laskeutuu  67P/Churyumov-Gerasimenko -komeetan pinnalle suomalainen PP-mittalaitte ensimmäisenä (kuva ohessa).

Philaen "jalat" ja PP-mittalaitteen elektrodit. Kuva: DLR Cologne.

Philaen “jalat” ja PP-mittalaitteen elektrodit. Kuva: DLR Cologne.

Lisäksi kannattaa seurailla Harri Haukan (Avaruusinsinööri-blogin ylläpitäjä) Twitter-tiliä (https://twitter.com/Harri_Haukka) samoin kuin Ilmatieteen laitoksen Twitteriä (https://twitter.com/IlmaTiede) laskeutumispäivänä ja muulloinkin tulevaisuudessa, jos Philaen vaiheet kiinnostavat.

Ohessa vielä noin neljän minuutin video jossa Minna Palmroth kertoo suomeksi Rosettasta.

Tagged , . Bookmark the permalink.

About Harri Haukka

Harri Haukka on avaruustieteen ja -tekniikan diplomi-insinööri, kehityspäällikkö Ilmatieteen laitoksella, Warkauden Kassiopeian perustajajäsen ja Avaruusinsinööri-blogin ylläpitäjä. Yhteydenotot harri.haukka(a)kassiopeia.net

Comments are closed.