Vuositapahtuma veti Härkämäelle hyvin yleisöä

Warkauden Kassiopeia ry:n 13-vuotistapahtuma kokosi Härkämäelle noin 40 henkilöä, joten kerhotalon sali olikin aivan täynnä. Tilaisuudessa kuultiin kaksi hienoa esitelmää.  Helsingin yliopiston fysiikan laitoksen tutkija Mikko Lavinto kertoi selkeästi nykypäivän kosmologian tutkimuksesta, sen käyttämistä keinoista ja sitä kautta saaduista tuloksista. Esitelmän lopussa saimme kuulla myös paljon kiinnostavia kysymyksiä yleisöltä. Toisen esitelmän piti Ilmatieteen laitoksen tutkija Harri Haukka revontulista. Nämä melko tutut taivaanilmiöt saivat tuekseen runsaasti tärkeää tietoa ja myös taustaa siitä, miten niitä tutkitaan mm. Suomessa. Suuret kiitokset tapahtuman talkoolaisille sekä Varkauden kaupungin kulttuuritoimelle yhdistykselle myöntämästään kohdeapurahasta tapahtumaa varten.

Mikko Lavinto (Helsingin yliopisto) luennoimassa kosmologiasta. Kuva: Harri Haukka

Mikko Lavinto (Helsingin yliopisto) luennoimassa kosmologiasta. Kuva: Harri Haukka

Bookmark the permalink.

Comments are closed.