Härkämäen aurinkopäivillä nähtävillä meteoriitteja

Härkämäen Aurinkopäivillä 27.7. on mahdollista tutustua meteoriitteihin, kun yhdistyksen jäsen Jari Juutilainen tuo näytille oman 18 meteoriitin kokoelmansa. Jarin kokoelma on laaja ja se pitää sisällään muutamia harvinaisuuksia kuten esimerkiksi mars- ja kuumeteoriitteja. Yksi mielenkiintoinen helmi on pieni pala Chelyabinsk-meteoriittia. Kyseinen meteoriitti tuli kuuluisaksi vuonna 2013, kun se saapui ilmakehään Venäjällä aiheuttaen erittäin voimakkaan loppuräjähdyksen joka rikkoi mm. ikkunoiden laseja. Chelyabinskista uutisioitiin laajasti myös Suomen mediassa.

Meteoriitit ovat näytteillä vain Aurinkopäivän ajan, joten nyt on oiva ja ainutlaatuinen tilaisuus tutustua meteoriitteihin ja kysellä Jarilta niistä. Lisäksi paikalla on metallinpaljastin jolla todennetaan meteoriittien metallipitoisuutta.

Tervetuloa tutustumaan meteoriitteihin Härkämäen Aurinkopäivillä.

Chelyabinsk-meteoriitti. Kuva: Jari Juutilainen

Tagged , . Bookmark the permalink.

About Harri Haukka

Harri Haukka on avaruustieteen ja -tekniikan diplomi-insinööri, kehityspäällikkö Ilmatieteen laitoksella, Warkauden Kassiopeian perustajajäsen ja Avaruusinsinööri-blogin ylläpitäjä. Yhteydenotot harri.haukka(a)kassiopeia.net

2 Responses to Härkämäen aurinkopäivillä nähtävillä meteoriitteja