Härkämäen retki ja tiedepajat saivat lapset mukaan Vekara-Varkaudessa

Vekara-Varkaus tapahtumassa järjestettiin tämän kesän uutuutena bussiretki Härkämäen tähtitornille. Retkelle lähdettiin kaupunginkirjaston edestä lauantaina 14.6. klo 9.00. Retkellä oli mukana 54 osanottajaa eli linja-auto oli aivan täysi. Härkämäellä Hannu Aartolahti kertoi ensin, minkälaista elämä on kansainvälisellä avaruusasemalla. Tämän jälkeen jakaannuttiin ryhmiin ja tutustuttiin Jorma Honkasen, Hannu Aartolahden ja Ari Mikkosen johdolla
1) tietopolkuun ja sen varrella oleviin toimintapisteisiin
2) tähtititorniin ja
3) tehtiin valoon ja aurinkoenergiaan liittyviä kokeita.
Kierrosten välissä syötiin Reino Koposen paistamia lettuja sekä Kaija Tuomalan tekemiä piirakoita ja voileipiä sekä juotiin mehua ja kahvia. Retki kesti kokonaisuudessaan noin 5 tuntia. Retkeä voidaan pitää myös uuden tietopolun avajaisena, sillä polku oli nyt kokonaisuudessaan valmiina. Retken järjestivät Warkauden Kassiopeia ry:n kanssa yhteistyössä Savonia AMK ja Vekara-Varkaus.

Aiemmin Vekara-viikolla torstaina  ja perjantaina Warkauden Kassiopeian ja Savonian “Hajamieliset professorit” olivat pitäneet tiedepajoja Soisalo-opistolla. Kävijöitä riitti jatkuvana virtana. Pajoihin osallistui lähes 300 kävijää.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.