Taivaskamerassa keinovalopilareita

Viimeyönä halohuhtikuu jatkui vuorostaan lännenpuoleisen taivaanrannan peittävillä keinovalopilareilla. Oletettavasti kyseessä ovat Kangaslammin kirkonkylän valot.

Keinovalopilareita 17.4.2014 - Kello 23:49

Keinovalopilareita
17.4.2014 – Kello 23:49

Yön toinen mielenkiintoinen havainto oli potentiaalinen tulipallo pilvien läpi. Tuon rata näyttäisi olevan kohtisuorassa kohti Lyyraa, joten se voisi olla ehkä jopa Lyridien meteoriparvesta. Joskin tuon kirkastuma vaikuttaisi olevan tulipallon Lyyran puoleisessa päässä, joten siitä voitaisiin arvella sen olevan matkalla väärään suuntaan. Odotellaan mielenkiinnolla, olisiko tuo osunut johonkin lähialueiden meteoriittikameroista.

Potentiaalinen lyridi 18.4.2014 - Kello 00:54

Potentiaalinen lyridi
18.4.2014 – Kello 00:54

Joka tapauksessa huomisillasta alkaen kannattaa tähyillä taivaalle; Lyridien meteoriparvi on nähtävissä 19.-25.4. ja sen maksimi sattuu 23.4. yölle. Maksimiyönä lyridejä on nähtävissä noin 10 kappaletta tunnissa.

Bookmark the permalink.

About Jari Juutilainen

Jari Juutilainen on kyberturvallisuuden insinööri (YAMK), joka on ollut Kassiopeian jäsen vuodesta 2001 lähtien ja toimii yhdistyksen webmasterina. Jarin omiin havaintoihin pääsee tutustumaan Taivaanalla.fi -blogissa.

Comments are closed.