49 galaksia

Välillä sitä käy tuuri. Viimeyönä oli tarkoitus kokeilla kuvata kierteisgalaksi Messier 90, joka sijaitsee Berenikenin hiusten ja Leijonan -tähtikuvioiden välissä. Kuvien pinoamisen jälkeen hämmästyksekseni kuvassa olikin yhden sijasta 49 galaksia.

49 galaksia Kuva: Jari Juutilainen

49 galaksia
Kuva: Jari Juutilainen

Tarkemmat tiedot löytyvät blogistani: http://www.pimennysmatkaaja.fi/2014/04/10/49-galaksia/ ja ensiviikon aikana kirjoittelen artikkelia omasta kuvienkäsittelyrutiinistani, liittyen juurikin tähän kuvaan. Eli kuinka kasasta raakakuvia syntyi tuo kuva nimineen.

Bookmark the permalink.

About Jari Juutilainen

Jari Juutilainen on kyberturvallisuuden insinööri (YAMK), joka on ollut Kassiopeian jäsen vuodesta 2001 lähtien ja toimii yhdistyksen webmasterina. Jarin omiin havaintoihin pääsee tutustumaan Taivaanalla.fi -blogissa.

Comments are closed.