Markku Nissiselle jo kolmas Stella Arcti!!!

Ursan Tähtipäivillä Inarissa 22.3.2014 Warkauden Kassiopeia ry:n pitkäaikainen puheenjohtaja ja jäsen Markku Nissinen (Kuvansi) sekä Esko Lyytinen (Helsinki) sekä Harry Lehto (Kaarina) palkittiin Stella Arcti -kunniamaininnalla havainnoista, joita he tekivät komeetta 17P/Holmesin räjähdysmäisen purkauksen jälkeensä jättämästä pölyvanasta. Havainnoista löytyi aiemmin havaitsematon ilmiö, joka saa komeetasta irronneet kappaleet kerääntymään räjähdyspisteestä katsottuna vastakkaiselle puolelle Aurinkoa. Tämä tunnetaan konvergenssi-ilmiönä.

Markku Nissinen on saanut Stella Arcti -kunniamaininnan tai -palkinnon aiemmin kahdesti: ansiokkaasta harrastustoiminnasta vuonna 2006 ja Suomen ensimmäisen supernovan SN 2007ae löytämisestä vuonna 2007.

ONNEA MARKKU!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.