Uusi tähtiharrastusjulkaisu Suomeen

Monet aktiiviset tähtiharrastajat ovat varmaan huomanneet, että tähtitieteellinen yhdistys Ursan perinteinen Ursa Minor -lehti ei enää ole ilmestynyt tämän vuoden aikana. Syy tähän on se, että jo muutaman vuoden aikana on Ursassa suunniteltu laajaa uudistusta jonka tavoitteena on ollut luoda uusi julkaisu korvaamaan Ursa Minor, paremmin ehkä tunnettu UMina. Uudistusta valmistellut työryhmä, jonka vetäjänä on toiminut viimeisen vuoden ajan Kassiopeiankin jäsen Harri Haukka, päätyi työssään esittämään UMin korvaajaksi sähköistä julkaisua.

Sähköinen julkaisu tuo tullessaan uuden piristysruiskeen suomalaiseen tähtiharrastukseen. Sähköinen verkossa toimiva lehti antaa paljon uusia mahdollisuuksia mm. multimedian käyttöön, mutta ennen kaikkea madaltaa harrastajien kynnystä kirjoittaa artikkeleita toisille harrastajille.

Nyt uuden julkaisun kohdalla on saavutettu yksi merkittävä merkkipaalu, kun julkaisun virallinen toimituskunta on valittu. Ensimmäiseksi varsinnaiseksi vastaavaksi toimittajaksi valittiin pitkän linjan tähtiharrastaja Juha Ojanperä ja toimitussihteeriksi verkkosisällön tuottamista ammatikseen tekevä Jarno Malaprade.  Kyseinen kaksikko saa varmasti uuden vaihteen silmään suomalaisessa tähtiharrastuksessa.

Julkaisun varsinainen julkistaminen on vielä tekemättä, mutta valmistelut ovat hyvässä vaiheessa ja ensimmäiset artikkelit ja nettisivujen julkaisu tapahtunee lähikuukausina. Kassiopeian kannalta uusi julkaisu tuo jälleen yhden oivan kanavan uutisoida havainnoista ja tapahtumista kaikille tähtiharrastajille. Toivottavasti siis myös Varkauden alueelta tulee uuteen julkaisuun artikkeleita. Onhan Kassiopeialla jo tietynlaisia perinteitä, koska Nissisen Markku on ollut aktiivinen kirjotittaja UMissa. Odotammekin siis innolla mitä tämä uusi julkaisu tuo tullessaan.

Niin ja mikäs onkaan julkaisun nimi. No se on Zeniitti. Laittakaapas siisä tämä mieleenne.

Lisätietoa löytyy Ursan sivuilta.

Tagged , , . Bookmark the permalink.

About Harri Haukka

Harri Haukka on avaruustieteen ja -tekniikan diplomi-insinööri, kehityspäällikkö Ilmatieteen laitoksella, Warkauden Kassiopeian perustajajäsen ja Avaruusinsinööri-blogin ylläpitäjä. Yhteydenotot harri.haukka(a)kassiopeia.net

Comments are closed.