Auringonpilari ja pitkät sivuauringot

Tänään aurinko ja ilmassa leijalevat jäähileet aiheuttivat lähes kolme tuntia kestävän valonäytelmän. Ensin alkoi muodostumaan todella näyttävän näköinen auringonpilari, josta vielä viimehetkillä lähtivät horisontin suuntaiset pilarit. Auringon noustua horisontin ylle, taivaalla näkyi muutamaa minuuttia vaille kaksi tuntia todella kirkkaat sivuauringot, jotka kasvoivat vielä pituutta harvinaisen pitkiksi.

Auringonpilari Kuva: Jari Juutilainen

Auringonpilari
Kuva: Jari Juutilainen

Sivuauringot Kuva: Jari Juutilainen

Sivuauringot
Kuva: Jari Juutilainen

Sivuauringot Kuva: Jari Juutilainen

Sivuauringot muutama minuutti ennen katoamistaan.
Kuva: Jari Juutilainen

Lisää kuvia näistä haloista ja mm. eilen illalla näkyneestä harvinaisemmasta haloilmiöstä, Kuunpilarista, löytyy blogistani: Pimennysmatkaaja.fi

Bookmark the permalink.

About Jari Juutilainen

Jari Juutilainen on kyberturvallisuuden insinööri (YAMK), joka on ollut Kassiopeian jäsen vuodesta 2001 lähtien ja toimii yhdistyksen webmasterina. Jarin omiin havaintoihin pääsee tutustumaan Taivaanalla.fi -blogissa.

Comments are closed.