Taivaskameran kuvia 11.1.2014

Huomasin Härkämäellä olevan selkeää, joten laitoin taivaskameran kuvaamaan. Harmittavasti pilvet kuitenkin tulivat melko nopeasti peittämään taivaan. Pari bongausta kuitenkin kuvista löytyi.

Kello 18:36 - IRIDIUM 65 -satelliitti

Kello 18:36 – IRIDIUM 65 -satelliitti

Ylläolevassa kuvassa näkyy niin kutsuttu iriudium välähdys, eli iridium satelliitin kirkastuminen. Kyseessä on IRIDIDIUM 65, joka tietokannan mukaan kirkkaimmassa pisteessään saavutti -8 magnitudin kirkkauden. Eli se hetki on keskellä tuota viivaa.

Kello 19:02 - Tulipallo?

Kello 19:02 – Tulipallo?

Tälle viivalle ei löytynyt satelliittitietokannoista oikeaan aikaan, oikeaan suuntaan meneviä satelliitteja, joten luultavasti kyseessä on tulipallo. Välähdys tapahtui havaintoillan aikana, joten laittakaapa vaikka viestiä tulemaan, jos satuitte tuon näkemään! Oliko se satelliitti vai tulipallo? Kuvan perusteella sitä voisi kyllä arvata satelliitiksi.

Bookmark the permalink.

About Jari Juutilainen

Jari Juutilainen on kyberturvallisuuden insinööri (YAMK), joka on ollut Kassiopeian jäsen vuodesta 2001 lähtien ja toimii yhdistyksen webmasterina. Jarin omiin havaintoihin pääsee tutustumaan Taivaanalla.fi -blogissa.

Comments are closed.