Jäsenillassa kuultiin upea esitelmä geologiasta

Luonnontieteellisen keskusmuseon yli-intendentti Arto Luttinen piti jäsenillassa 20.11. esitelmän Maapallon geologisesta kehityksestä ja Suomen kansallismaisemien muuttumisesta. Esitelmä oli kerrassaan huikea näytelmä, joka tempaisi mukaansa. Varsinkin loppuosan aihe “Kadonneet kansallismaisemamme” oli häkellyttävän hieno. Tämä on jokaisen tähtitieteen harrastajan ehdotonta perussivistystä omasta planeetastamme. Toivotaan, että Härkämäellä voimme kuulla joskus tulevaisuudessa aiheesta lisää. Illan päätteeksi tutustuimme Härkämäen observatorion tontille rakenteilla olevaan luontopolkuun sekä pääsimme katselemaan tähtitornissa sumuverhon läpi Kuuta, Jupiteria ja sen kuita, Pohjantähteä sekä Albireoa. Jäsenillassa oli 17 kävijää.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.