Harri Haukalle Stella Arcti -palkinto

Ursan Stella Arcti -palkinto Harri Haukalle

Warkauden Kassiopeia ry:n jäsen Harri Haukka on palkittu lauantaina Ursan arvostetulla Stella Arcti -palkinnolla Säkylässä pidetyssä Ursan kesätapahtumassa Cygnuksessa. Harri Haukka palkittiin kategoriassa ”Ansiokas harrastustoiminta”. Harrin lisäksi tänä vuonna Cygnuksella palkittiin Stella Arctilla rautameteoriittilöydön tehnyt lieksalainen Pekka Vallimies ja imatralainen tähtitieteen harrastaja Rauno Päivinen.

Harri on toiminut aktiivisesti Warkauden Kassiopeia ry:ssä sen toiminnan alusta asti vuodesta 2001 alkaen. Lisäksi Harri on toiminut monin tavoin valtakunnallisen Ursan eri työryhmissä mm. kerho- ja yhdistystoiminnan vetäjänä ja kehittäjänä sekä havaintotorniverkoston koordinaattorina.

Harri työskentelee Ilmatieteen laitoksen kehityspäällikkönä Mars-tutkimushankkeissa. Vaikka Harrin työ ja asuinpaikka onkin ollut jo vuosia pääkaupunkiseudulla, hän edelleen mm. ylläpitää Warkauden Kassiopeia ry:n kotisivuja, toimittaa yhdistyksen jäsenlehteä Ad Astraa sekä käy pitämässä esitelmiä tähtitieteen tutkimuksesta Kassiopeian tilaisuuksissa. Lisäksi Harri on edustanut jo noin kymmenen vuoden ajan Warkauden Kassiopeiaa kansainvälisessä European Planetary Society Congress -tapahtumassa. Tässä vuosittaisessa ammattilaistutkijoiden kokoontumisessa Harri on esittelyt Härkämäen observatorion havaintotoimintaa pitämällä esitelmiä ja tekemällä tieteellisiä postereita.

Nyt Harri Haukalle myönnetty palkinto on Warkauden Kassiopeia ry:n viides Stella Arcti. Aikaisemmin palkinnon ovat saaneet Markku Nissinen kolme kertaa ja Veli-Pekka Hentunen kerran.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.