Kuu peittää Hyadit 10./11.4.

Kuu peittää Hyadien tähtijoukon tähtiä sunnuntain 10.4 ja maanantain 11.4 välisenä yönä. Ensimmäinen Hyadien tähti peittyy Kuun taakse hieman ennen iltakymmentä (21:48) ja peittymiset päättyvät hieman puolenyön jälkeen (00:08). Peittymisiä tapahtuu yhteensä 11 kappaletta seitsemälle tähdelle.

Havainnointi onnistuu jo kohtuullisen hyvin peruskiikareilla, mutta paras väline havainnointiin on kaukoputki. Kovin suurta kaukoputkea ei tarvitse olla, mutta mitä suurempi, sen parempi tietysti. Lisää aiheesta löytyy mm. Zeniitti-verkkolehdestä.

Tagged , . Bookmark the permalink.

About Harri Haukka

Harri Haukka on avaruustieteen ja -tekniikan diplomi-insinööri, kehityspäällikkö Ilmatieteen laitoksella, Warkauden Kassiopeian perustajajäsen ja Avaruusinsinööri-blogin ylläpitäjä. Yhteydenotot harri.haukka(a)kassiopeia.net

Comments are closed.