Warkauden Kassiopeia ry on Varkauden seudulla toimiva voittoa tavoittelematon tähtitieteellinen yhdistys, jonka tarkoituksena on edistää tähtitieteen harrastusta ja opetusta. Yhdistys on perustettu vuonna 2001. Jäseniä yhdistyksessä on tällä hetkellä  80.

Yhdistykselle valmistui tammikuussa 2004 oma observatorio Kangaslammin Härkämäelle noin 35 km päähän Varkauden kaupungista. Observatorion yhteyteen on rakennettu lämmin apurakennus, laavu, kota sekä helmikuussa 2013 valmistunut kerhotalo. Vuonna 2016 tähtitornin yhteyteen rakennettiin toinen observatoriorakennus, ns. katselutasanne.

Observatoriorakennuksissamme on  Meade 16″ ACF -kaukoputki Paramount ME-jalustalla, Celestron C14 -kaukoputki Paramount MEII-jalustalla, Meade LX200GPS 12″ -kaukoputki sekä 14,5″ Newton-kaukoputki. Kuvaamista varten yhdistyksellä on ASI 2900 MM Pro, SBIG STT-8300M ja SBIG ST-8XME -kamerat. Yhdistyksellä on lisäksi  Meade 5″ LXD55 -linssikaukoputki sekä SW 120ED -linssikaukoputki ja niille NEQ6 Pro -jalusta. Käytössämme on myös tähtikiikareita.

Yhdistyksemme toimintaa voi seurata tämän verkkosivun lisäksi myös mm. Härkämäen observatorion Facebook-sivujen, Kassiopeian X:n, Mastodonin ja YouTuben kautta.

Yhdistykseen liittyminen on mahdollista kotisivujemme kautta liity

Härkämäen observatorio – Taurus Hill Observatory

Yhdistyksen Härkämäen observatoriolla on omat englanninkieliset sivut. Näiltä observatoriosivuilta löytyy uutisia (englanniksi) tekemistämme havainnoista ja projekteista.

Vuonna 2024 tulee täyteen tasan 20 vuotta siitä kun Härkämäen observatorion tominta observatorion päätornissa alkoi. Torni sai kupolin päälleen juuri ennen joulua 2023 ja alkuvuodesta 2024 silloinen pääkaukoputki asennettiin torniin ja tieteelliset havainnot observatoriolta alkoivat.

Yhdistystämme tukeneet

Yhdistystämme ovat tukeneet monet eri tahot ja Warkauden Kassiopeia kiittääkin kaikkia tukijoita ja yhteistyökumppaneita.

Comments are closed.