Härkämäen eksoplaneettahavaintoja Avaruusluotain-lehdessä

Härkämäen toimintaa on aiemminkin esitelty Suomen avaruustutkimusseuran julkaisemassa Avaruusluotain-lehdessä ja tulevassa numerossa esitellään obsevatoriolla tehtyjä eksoplaneettahavaintoja.

Avaruusluotain-lehti on neljä kertaa vuodessa ilmestyvät lehti joka keskittyy avaruustutkimukseen avaruustekniikan näkökulmasta. Härkämäki ja Warkauden Kassiopeia ovat aiemminkin esiintyneet lehden sivuilla ja nyt kohta ilmestyvässä numerossa esitellään Härkämäen eksoplaneettahavaintoja ja kuinka niitä observatoriolla tehdään. Lehti ilmestynee noin kuukauden kuluttua ja se toimitetaan kaikille Suomen avaruustutkimusseuran jäsenille ja yritys-/järjestäjäsenille. Eiköhän joku lehti löydä tiensä myös Härkämäen kirjastoonkin. Artikkelin ovat koostaneet Harri Haukka ja Veli-Pekka Hentunen. Ohessa lehden kansikuva ja sisällysluettelo.

– Avaruuden valloitusta itänaapurissa: Rakettipioneerit sodassa ja vankileireillä
– Suomalainen Kuuprojekti
– Eksoplaneettatutkimusta harrastajien tekemänä 
– Eksoplaneettojen historia
– Atomipommilla ratsastusta ja madonreiällä matkustusta
– Rakettilennokit: Osa 3 – Me-163 Komet ja muut oikeat rakettilentokoneet
– IAC 2017 Adelaidessa
– Sähköpurjekolumni

Tagged , . Bookmark the permalink.

About Harri Haukka

Harri Haukka on avaruustieteen ja -tekniikan diplomi-insinööri, kehityspäällikkö Ilmatieteen laitoksella, Warkauden Kassiopeian perustajajäsen ja Avaruusinsinööri-blogin ylläpitäjä. Yhteydenotot harri.haukka(a)kassiopeia.net

Comments are closed.